گردو در غذا : چه غذاهایی را میتوان با گردو تهیه کرد ؟

گردو

گردو در غذا : چه غذاهایی را میتوان با گردو تهیه کرد ؟

گردو در انواع خوراکی ها

خوراک گردو : کوکو گردو با گوشت قلقلی

مواد لازم برای کوکو گردو با گوشت قلقلی

دو عدد پیاز کوچک جمعاً حدود ۱۰۰ گرم. یک عدد سیب زمینی درشت که در یک بشقاب میوه خوری قرار دارد؛ حدود ۳۵۰ گرم.

زردچوبه به میزان دلخواه. روغن حدود یک فنجان معادل ۱۰۰ گرم.

چهار عدد تخم مرغ. یک کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده معادل ۲۰۰ گرم.

نمک به میزان لازم. یک فنجان گردو چرخ شده معادل صد گرم گردو

طرز تهیه کوکو گردو با گوشت قلقلی
سیب زمینی و پیاز را با دنده ریز رنده کرده، تخم مرغ، گردوی چرخ شده، نمک و زردچوبه را به آن ها اضافه می‌کنیم و هم می زنیم تا مایه کوکو آماده شود.

گوشت چرخ کرده را با کمی نمک و یک عدد پیاز کوچک رنده شده ورز می دهیم و به صورت توپ‌های قلقلی کوچک با یک فنجان روغن سرخ می‌کنیم.

روغن باقیمانده از گوشت‌های قلقلی را با صافی جدا کرده، در یک ماهیتابه بزرگ می ریزیم. سپس مایه کوکو را در روغن داغ شده می ریزیم.

گوشت‌های قلقلی را اضافه می کنیم و در ماهیتابه را می گذاریم تا کوکو بسته شود.

کوکو را در دو الی سه مرحله برش می دهیم تا لبه های محل برش خورده نیز سرخ و برشته شود.

کوکو را برگردانده و در ماهیتابه را نمی گذاریم تا برای ۵ دقیقه طرف دیگر آن نیز سرخ و برشته شود.

کوکو آماده است.  نوش جان

کالری موجود در کوکو گردو با گوشت قلقلی
مقدار کالری موجود در کل این غذا ۲۶۰۰ کیلوکالری می باشد.

مقدار کالری موجود در یک تکه از این غذا (یک چهارم غذا) ۶۵۰ کیلوکالری می باشد.


خوراک گردو : سینه مرغ با سفیده تخم مرغ و گردو

مواد لازم (۴ نفر)

•    سینه مرغ متوسط ۴ عدد

•    گردوی خرد کرده ۱ فنجان

•    سفیده تخم مرغ ۲ عدد

•    روغن مایع ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری

•    روغن مایع برای سرخ کردن به حد کافی

•    نمک و فلفل بقدر کافی

طرز تهیه

۱٫    هر یک از قطعات سینه مرغ را به دو قسمت تقسیم کرده،کمی نمک و فلفل به آنها می زنیم. سفیده تخم مرغ را با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری روغن مخلوط کرده، هم می زنیم تا کف کند؛ روغن فراوان را در ظرف گودی داغ می کنیم. به حدی که دود نکند.

۲٫    حرارت را ملایم نموده، قطعات سینه را در سفیده می زنیم و در گردوی خرد کرده می غلتانیم و آنها را تک تک در روغن می اندازیم.

۳٫    گاهی زیر و رو می کنیم. وقتی طلایی شدند، آنها را با کفگیر از روغن خارج کرده،در دیس می چینیم و روی آن مقداری گوجه فرنگی خرد کرده و فلفل دلمه سبز خلال شده و مقداری زیتون سیاه می ریزیم.


خوراک گردو : ته چین زرشک و گردو


مواد لازم

•    برنج آبكش شده۵  پيمانه

•    گوشت چرخ كرده گوسفندي۳۵۰  گرم

•    زرشك۱  پيمانه

•    گردو نگين شده يك و يك دوم پيمانه

•    ماست چكيده زعفراني۱  پيمانه

•    زرده تخم مرغ۴  عدد

•    پياز رنده شده سرخ شده۳  قاشق غذاخوری

•    روغن مايع براي داخل مواد۲  قاشق سوپخوری

•    نمك و فلفل

•    ادويه پلویی، زردچوبه و دارچين

•    زعفران سائيده۱/۳  قاشق چایخوری

طرز تهیه

۱٫    برای تهیه ته چين زرشك و گردو، ابتدا فر را روی درجه ۳۵۰ درجه  فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتيگراد) تنظیم کنید.

۲٫    پياز را با گوشت چرخ كرده و روغن در تابه ای سرخ نموده و سپس ادويه و زردچوبه و گردو و زرشك و نمك و دارچین و كمي زعفران حل شده در آب به آن اضافه  كنيد.

۳٫    آن را به مدت ۱۰ دقيقه مي گذاريم تا خوب بپزند.

۴٫    برنج آبکش (چلو) را از قبل آماده کنید.

۵٫    ماست و تخم مرغ، روغن مايع و زعفران را در درون كاسه ريخته با قاشق مخلوط كرده و برنج آبکش شده را به این مواد اضافه كنيد (مخلوط ته چین) و خوب به هم بزنید.

۶٫    نیمی از مخلوط ته چین را در قالب موردنظر که کمی چرب کرده اید، بريزيد. مایه گوشت را روی درون قالب ریخته و سپس روي آن باقیمانده مخلوط ته چین را بريزيد.

۷٫    روي قالب را يا فويل بپوشانيد و چند سوراخ روي آن ايجاد نمایید.

۸٫    ته چين زرشك و گردو را به مدت ۱ الي ۱٫۵ ساعت در فر از قبل گرم شده قرار دهید.

۹٫    آن را از فر خارج نموده و در ظرف مورد نظر برگردانید و با کمی ماست و زرشک تزئین کنید.


خوراک گردو : خورشت فسنجان


مواد لازم

•    ران و سینه مرغ ۳ قطعه

•    مغز گردو ۱۵۰ گرم

•    پياز ۱ عدد بزرگ

•    رب انار ۲ قاشق غذاخوري

•    شكر ۱ قاشق غذاخوري

•    نمك به اندازه كافي

•    روغن ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهيه

۱٫    پياز را رنده ريز كنيد روي حرارت بگذاريد تا آب پياز تبخير شود سپس با روغن تفت دهيد.

۲٫    گردو را در آسياب بريزيد تا پودر شود. از تمام قسمتهاي مرغ غير از بال و گردن مي توانيد استفاده كنيد.

۳٫    بعد از تفت خوردن پياز، گردو را ريخته با حرارت كم مرتب هم بزنيد تا رنگ گردو تيره شود. رب انار را هم اضافه كنيد و بعد از كمي تفت دادن، ۴ پيمانه آب بريزيد. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید با حرارت ملايم ۱ تا ۲ ساعت بپزد تا گردو به روغن بيفتد.

۴٫    در قابلمه ديگري مرغ را با ۳ تا ۴ قاشق روغن تفت دهيد تا طلایی شود و با نصف استكان آب بپزید.

۵٫    روغن را تا می توانید کم مصرف کنید چون گردو و مرغ هر دو، روغن پس می دهند و اگر روغن را زیاد بریزید خورشت چرب می شود. مرغ نبايستي له شود يا از هم برود بلكه مرغ را نیم پز بردارید چون بقیه پخت آن باید با گردو انجام شود.

۶٫    برخی ران و سینه مرغ را به طور کامل در خورشت می اندازند و برخی برای خوردن آسان تر آن، قطعات مرغ را کوچک و اندازه جوجه کباب می کنند و سپس سرخ می کنند.

۷٫    مرغ نیم پز، نمک و شکر را به گردو اضافه كنيد. حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دیگر زمان می خواهد تا خورشت جا بیفتد و غلیظ شود. این خورشت غلیظ تر از دیگر خورشت هاست.

۸٫    تنظيم ميزان رب انار و شكر بايد به گونه اي باشد كه مزه ترش و شيرين یا ملس دهد و در اصطلاح «مي خوش‌« باشد. قبل از خاموش كردن اجاق حتماً خورشت را مزه كنيد و مزه ترش و شيرين را تنظيم كنيد. هنر ساخت فسنجان در تنظيم همين مزه است!

۹٫    برخی فسنجان را به جای مرغ با کوفته ریزه تهیه می کنند و بیشتر می پسندند برای تهیه کوفته ریزه هم می توانید پیاز را رنده ریز کنید و آب پیاز را گرفته و در خورشت بریزید سپس گوشت چرخ کرده گوساله، ادویه، نمک و پیاز رنده شده را ورز دهید و به گلوله های کوچک و هم اندازه در آورید. کوفته ریزه ها را با روغن کم، تفت دهید و در ۲۰ دقیقه آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید.

۱۰٫    شما می توانید خورشت فسنجان را یک بار با مرغ و بار دیگر با کوفته ریزه امتحان کنید تا ببینید کدام را می پسندید.

۱۱٫    در برخی از شهرها، به جای رب انار، از شیره انگور در فسنجان استفاده می کنند.

۱۲٫    این خورشت لذیذ و آسان معمولا با پلو سفيد صرف می شود. خصوصا در فصل سرد سال و برای نهار بسیار خوشمزه است.


خوراک گردو : کیک نسکافه با گردو


مواد لازم

•    تخم مرغ سه عدد

•    شکر ۲۵۰ گرم

•    آرد ۳۲۰ گرم

•    شیر یک لیوان

•    روغن مایع یک سوم لیوان

•    نسکافه دو قاشق غذا خوری سر صاف

•    کشمش سه قاشق غذا خوری

•    گردو خورد شده نصف لیوان

•    بیکینگ پودر سه قاشق چای خوری

•    وانیل یک قاشق چای خوری

طرز تهیه

۱٫    ابتدا فر را روی درجه ۱۸۰ سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود.

۲٫    آرد وبیکینگ پودر را سه بار الک می کنیم.

۳٫    بهتر است تخم مرغ ها حدود نیم ساعت در هوای بیرون باشد.

۴٫    سه عدد تخم مرغ کامل و شکر و وانیل را حدود ده دقیقه خوب می زنیم تا سفید و کشدار شود.

۵٫    نسکافه را در شیر حل می کنیم و به همراه روغن به مواد قبلی اضافه می کنیم و با دور کم حدود دو دقیقه دیگه می زنیم .

۶٫    سپس هم زن را کنار می گذاریم و آرد را به تدریج  می افزاییم  و با لیسک به صورت دورانی هم می زنیم تا کاملا آرد مخلوط شود ودر آخر گردو را اضافه می کنیم .

۷٫    مواد کیک را در قالب چرب شده می ریزیم .بهتر هست کشمش ها را در کمی آرد بغلتانیم و مقداری از آن را وسط مایع کیک یا روی کیک بریزیم تا حین پخت کشمش ها به ته قالب نروند و در کیک خوب پخش شوند.

۸٫    کیک را در طبقه وسط کیک قرار می دهیم .مدت پخت آن حدودا ۵۰ دقیقه هست .

۹٫    اما باز این نکته مهم را یاد آوری می کنم که درجه حرارت فرها متفاوته و این زمان برای فر استاندارد مناسب است.


خوراک گردو : کیک سیب با گردو

مواد لازم

•    آرد  ۲۵۰ گرم

•    تخم مرغ ۴ عدد

•    شکر ۲۰۰ گرم

•    روغن مایع یک پیمانه

•    شیر نصف فنجان

•    گردوی چرخ کرده یک فنجان

•    سیب رنده شده یک فنجان

•    دارچین یک قاشق چای خوری

•    پودر جوز هندی   نصف قاشق چای خوری

•    نمک   نصف قاشق چای خوری

•    بیکینگ پودر  یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه

۱٫    آرد، بیکینگ پودر، دارچین و جوز هندی را الک کرده و کنار می گذاریم.

۲٫    تخم مرغ ها و شکر را با هم زن خوب به هم می زنیم تا مایع پف کرده و سفید شود. سپس شیر و روغن را مخلوط کرده و در سه مرحله به مایع تخم مرغی اضافه می کنیم.

۳٫    آرد و بقیه مواد الک شده را نیز در سه مرحله به مواد فوق اضافه می کنیم و گردو و سیب را هم در مخلوط می ریزیم.

۴٫    سپس مایع کیک را در قالب چرب شده و آرد پاشی شده، می ریزیم. قالب را در وسط پنجره فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۶ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت قرار می دهیم تا کیک بپزد. سطح این کیک را می توانیم با مقداری مارمالاد، سیب و گردو تزئین کنیم.


ترشی گردو : دستور یک

  1. گردوی مغز نگرفته تازه ۵۰ عدد
  2. برگه خشک شده زرد آلو یک کیلو
  3. تمبر هندی ۱‎/۵ بسته
  4. جوز هندی یک قاشق مرباخوری
  5. فلفل سیاه نصف قاشق مرباخوری
  6. سرکه دو لیتر
  7. شکر نصف لیوان
  8. نمک یک قاشق مرباخوری
  9. ادویه مخصوص ترشی دو قاشق مرباخوری (ادویه مخصوص ترشی را می‌توان از عطاری‌ها تهیه کرد.)
  • طرز تهیه:

ابتدا برگه زردآلو را در سرکه به مدت ۲۴ ساعت ریخته تا کاملاً خیس بخورد، سپس تمبر هندی را نیز در سرکه می‌ریزیم و به مدت ۲۴ ساعت آن را رها کرده تا آن نیز آماده برای تهیه ترشی شود. این دو ماده چاشنی گردوترشی است، بنابراین بهتر است که صاف و غلیظ باشد، بدین ترتیب آن را از آبکش عبور می‌دهیم تا عصاره تقریباً غلیظی مانند رب گوجه به دست آید. سپس گردوهای تازه را انتخاب کرده و آن را کمی به مدت دو یا سه دقیقه می جوشانیم، بعد با دستکش پوست نازک وسیاه رنگ آن را می‌گیریم (بهتر است این کار را با یک کارد کوچک انجام دهید) سپس گردوها را به مدت سه، چهار روز در آب سرد ریخته و صبح و عصر آب آن را عوض کنید. سپس آن را جلوی آفتاب بگذارید و مهلت دهید تا یک ساعت زیر نور مستقیم آفتاب قرار گیرد. بعد برای تهیه چاشنی آن برگه زردآلو و تمبر هندی صاف شده و آبکش شده را داخل ظرفی می‌ریزیم و جوز هندی، شکر، نمک، ادویه ترشی، فلفل سیاه و نصف لیوان سرکه اضافه می‌کنیم، بعد گردوها را داخل چاشنی مورد نظر ریخته و به مدت یکی، دو هفته صبر می‌کنیم تا ترشی مان جا بیفتد.

دستور شماره دو

  1. گردوی کال سبز نرم نیم کیلو
  2. سرکه به مقدار لازم
  3. نمک به مقدار دلخواه
  4. ادویه گردو ترشی (دارچین زنجبیل هل) سه قاشق غذا خوری
  5. تمبر هندی یک بسته
  6. تمبر آلو دویست و پنجاه گرم

طرز تهیه:

گردو باید کاملا” نرم باشد. یک سوزن بلند رادر گردوها فرو می‌کنیم به طوری که از طرف دیگرشان بیرون بیاید. در آب نمک جوشان می‌اندازیم وقتی جوشید بیرون می‌آوریم. در آب سرد می‌ریزیم حدود سه تا چهار هفته هر روز آبش را عوض می‌کنیم هر وقت آبش تلخ نبود در صافی می‌ریزیم وقتی آبش رفت مقدار زیادی نمک رویش می‌پاشیم تا آبش را بیرون بکشد. بعد از یک روز تمبر هندی وآلو را خیس کرده از صافی رد می‌کنیم می جوشانیم وقتی سرد شد ادویه را به آن اضافه می‌کنیم. گردوها را در شیشه ریخته تمبرها را روی آنرخته وآنقدر سرکه می‌ریزیم که کاملا” روی آنها پوشانده شود. ترشی درخارج از یخچال بعد ازدو تا سه هفته می‌رسد. هنگام خوردن گردو را برش داده وبر سر سفره می‌آوریم.

About the author

پست‌های مرتبط

روش تشخيص چوب و رزين در مبل

روش تشخيص چوب و رزين در مبل چگونه است ؟

روش تشخيص چوب و رزين در مبل مطالب مرتبط با...

روستاهای ملایر

روستاهای ملایر به تفکیک دهستان های شهرستان ملایر

روستاهای ملایر همچنان ۲۸درصد از جمعیت ایران در ۶۸۰۰۰ نقطه...

صنعت مروار بافی (مرواربافی) یا سبد بافی ملایر

مرواربافی ملایر هنری بی نظیر در غرب کشور

مرواربافی یا سبدبافی به نقل از ایسنا،، مروار نوعی ترکه...